Hopp til innhold

Vegetarlasagne med sopp

Ingen vurderinger
Tidsbruk 45 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
25 ingredienser
1 106 planlagt
Vegetarlasagne med sopp

Denne lasagnen er den perfekte retten om du ønsker et kjøttfri måltid. Vegetarlasagnen har veldig mye god smak og er med sin fyldige soppsaus svært mettende.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

8 stk
Lasagneplater
1 dl
Revet mozzarella

Tomatsaus

2
Knuste tomater
2
Stangselleri
1 stk
Gulrot
2 fedd
Hvitløk
1 stk
Stor gul løk
1 ts
Oregano
1 klype
Salt og pepper
2 ss
Olivenolje

Ostesaus

4 dl
Helmelk
0.3 ts
Malt muskat
1 dl
Revet parmesan
2 ss
Hvetemel
1 ss
Smør
1 ts
Salt
0.5 ts
Kvernet pepper

Soppfyll

500 gr
Sjampinjong
1 pose
Spinat
2 fedd
Hvitløk
1 ss
Fersk timian, hakket
1 stk
Squash
1 klype
Salt og pepper
2 ss
Smør
2 ss
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Tomatsaus: Finhakk løk, og skjær selleri og gulrot i små terninger. Fres grønnsakene i en kjele med olje til de er blanke. Tilsett finhakket hvitløk og oregano. Ha tomatene i gryten. Sett på lokk, og senk temperaturen til middels varme. La sausen putre i cirka 30 minutter. Smak til med salt og pepper.

Trinn 2

Soppsaus: Grovhakk sopp og kvern i en kjøkkenmaskin. Stek soppen i tørr panne for å få ut fuktigheten.

Trinn 3

Tilsett olje, smør, finhakket hvitløk og terninger av squash og timian. Stek på middels varme i cirka 15 minutter. Tilsett spinat under omrøring. Smak til med salt og pepper.

Trinn 4

Lag ostesausen. Smelt smør i en kjele. Ta kjelen av platen, tilsett hvetemel og rør inn med en visp. Spe i melk og sett kjelen tilbake på platen. Visp bort alle klumper, og tilsett ost og muskat. Visp til sausen tykner. Smak til med salt og pepper.

Trinn 5

Finn fram en ildfast form. Legg lasagneplater, tomatsaus, soppsaus og ostesaus lag for lag. Gjenta to til tre ganger. Topp lasagnen med ost, og stek midt i ovnen på 200 grader i ca. 45 minutter.

TIPS

Fersk lasagne smaker ekstra godt med en enkel salat til, for eksempel spinatblader, tomater og fetaost.