Hopp til innhold

Smør med sitron og sjalottløk

Ingen vurderinger
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
7 ingredienser
47 planlagt
Smør med sitron og sjalottløk
Dette er et superfriskt og smakfullt smør som passer perfekt til fisk, kjøtt eller grønnsaker. Dette løfter grillmaten til et nytt nivå.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 ss
Sitronsaft
2 stk
Finhakket sjalottløk
200 gr
Meierismør
1 ts
Kvernet pepper
3 ss
Vineddik
3 ss
Vann
1 ts
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Sett smøret ut på kjøkkenbenken en times tid før du skal lage smøret. Når det er ved romtemperatur er det mye lettere å håndtere.

Trinn 2

Finhakk sjalottløk eller rødløk og ha i en kjele med eddik, vann og sukker. Kok til all væske er kokt inn.

Trinn 3

Ha alle ingrediensene i en bolle og pisk i ca. 10 minutter til det blir luftig. Bruk gjerne kjøkkenmaskin eller håndmikser.

Trinn 4

Fordel smørmiksen på et stykke plastfolie, bakepapir eller aluminiumsfolie. Rull til en pølse og vri endene sammen motsatt vei, slik at det former seg til en tykk pølse.

Trinn 5

Sett til avkjøling i kjøleskapet. Det holder seg ca. en uke. Du kan også oppbevare det i fryseren. Da holder det i ca. en måned.

Skjær smøret i skiver og server til grillmat.