Lammefrikassé med rotfrukter og sopp | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Lam og fårekjøtt Lammestek Lammefrikassé med rotfrukter og sopp

Lammefrikassé med rotfrukter og sopp

4.2 i snitt
Lammefrikassé med rotfrukter og sopp
En tradisjonell og enkel oppskrift på lammefrikassé, kokt sammen med smakfulle rotgrønnsaker. Server denne nydelige retten med kokte poteter.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 kg
Benfritt lammekjøtt
10 stk
Pepperkorn (hele, hvite)
2 stk
Løk
2 stk
Purre
400 gr
Sellerirot
2 stk
Gulrot
4 stk
Laurbærblader
10 stk
Poteter
1.5 l
Vann
1 ss
Salt

Frikassésaus

2 dl
Fløte
2 ss
Sitronssaft
200 gr
Sjampinjong
0.3 potte
Frisk persille
1 klype
Kvernet hvit pepper
1 dl
All lammekraften fra kjøttkokingen
2 ss
Smør
3 ss
Hvetemel
1 klype
Salt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Rens kjøttet for store sener og fettklumper. Skjær terninger i 3×3 centimeter.

  2. Trinn 2

    Ha kjøttet i en kjele med 1,5 liter vann og 2 ss salt. Kok opp og fjern skummet, da unngår du at kraften blir uklar. Småkok kjøttet i 1 time.

  3. Trinn 3

    Rens og kutt grønnsakene i terninger på ca. 2 cm. Tilsett grønnsakene i kjelen når kjøttet har kokt 1 time. Kok videre i 30 minutter, til kjøttet er mørt.

  4. Trinn 4

    Sil av kraften og bruk den til frikassésausen. Kok kraften ned til 4 dl.

  5. Trinn 5

    Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel. Rør om og spe på med kraften fra lammet. Rør kraftig med visp, så det ikke blir klumper. Ha i fløte og kok sausen i 5 minutter.

  6. Trinn 6

    Kutt soppen i fire og ha i sausen. Kok opp. Smak til med sitronsaft, grovhakket persille salt og pepper.

  7. Trinn 7

    Hell sausen i kjelen med lammekjøtt og grønnsaker. Server med kokte, melne poteter.

Oppskriften er laget av

Bent Stiansen