Hopp til innhold

Toscansk bønnesuppe

Ingen vurderinger
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
14 ingredienser
204 planlagt
Toscansk bønnesuppe

Ingenting er bedre enn en varm og god suppe når det er kaldt i været. Som for eksempel denne bønnesuppen. Server gjerne med litt focaccia til. Fantastisk!

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 stk
Løk, finhakket
4 stang
Selleristilker, skåret i små terninger
4 stk
Gulrøtter, skåret i små terninger
3 fedd
Hvitløk, finhakket
2 stk
Laurbærblad
2 ss
Fersk timian, finhakket
2 ss
Fersk bladpersille, finhakket
2 boks
Hakkede tomater
1.5 l
Grønnsakskraft (eller kyllingkraft)
400 gr
Hvite bønner
0.5 pose
Strimlet grønnkål
2 ss
Olivenolje
2 ss
Smør
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Finhakk løk, hvitløk, timian og bladpersille. Skjær selleri og gulrot i små terninger.

Trinn 2

Ha olje og smør i en gryte med løk og selleri. Stek blank og myk på medium–lav varme.

Trinn 3

Ha i hvitløk, gulrøtter, laurbær, persille og timian. Rør godt. Deretter tomater og kraft. La dette putre i 20 minutter. Smak til med salt og pepper. Sil laken av bønnene og skyll godt. Ha bønner og grønnkål i suppen og kok i 5 minutter.

TIPS

Server med godt brød, pesto og eventuelt revet Vesterhavsost.