Hopp til innhold

Potetsalat med soltørket tomat

Ingen vurderinger
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
12 ingredienser
308 planlagt
Potetsalat med soltørket tomat

Når du blander potetsalaten mens potetene fortsatt er varme, trekker de til seg den deilige smaken av urter og krydder.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Sitron, saften
1 kg
Nypoteter
5 stk
Reddiker
2 ts
Dijonsennep
40 gr
Soltørkede tomater i olje
1 fedd
Hvitløk
2 ts
Grov søt sennep
1 ss
Finhakket bladpersille
4 stang
Stangselleri
1 klype
Salt
1 dl
Olivenolje
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kok potetene i lettsaltet vann i 15 til 20 minutter, til de er møre. Skjær soltørkede tomater i strimler og selleristenger i små biter (bruk soltørkede tomater på olje – bruker du tørre soltørkede tomater, la dem koke med potetene det siste minuttet).

Trinn 2

Finhakk persille, hvitløk og gjerne noen av bladene fra selleristengene. Bland med finrevet sitronskall.

Trinn 3

Når potetene er ferdige, hell av vannet. Del dem i to eller fire mens de fortsatt er varme. Bland med halvparten av persilleblandingen, selleri, soltørket tomat, olivenolje, presset sitron og sennep. La avkjøle til romtemperatur.

Trinn 4

Vend flere ganger underveis. Smak til med salt og pepper. Dryss over resten av persilleblandingen. Skjær reddikene i tynne skiver med en mandolin eller en potetskreller og dryss over før servering.