Hopp til innhold

Grønn mettende salat

Ingen vurderinger
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
15 ingredienser
922 planlagt
Grønn mettende salat

Poteter, korn, bønner, erter eller ris gjør salaten ekstra mettende. En smakfull middagssalat med ertepesto, avokado og gresskarkjerner.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

500 gr
Småpoteter
150 gr
Aspargesbønner (frosne eller ferske)
150 gr
Gresskarkjerner
1 stk
Brokkoli
1 stk
Avokado
0.5 potte
Basilikum
2 ss
Olivenolje
0.5 ts
Flaksalt

Ertepesto

200 gr
Frosne erter
30 gr
Parmesan
1 fedd
Hvitløk
50 gr
Gresskarkjerner
1 ss
Sitronsaft
0.5 ts
Flaksalt
2 ss
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Del potetene i fire og kok dem møre i saltet vann.

Trinn 2

Skjær buketter av brokkolien. Kok i saltet vann i 5 minutter sammen med aspargesbønner. Skrell stilken av brokkolien og skjær av nederste del. Skjær resten av stilken i tynne skiver, og bruk rå i salaten.

Trinn 3

Ha alle gresskarkjernene utover et stekebrett og bak i ovnen på 180 grader i cirka fem minutter, til de er gylne. Bruk halvparten som topping i salaten. Resten skal brukes i pestoen.

Trinn 4

Lag ertepesto: Ha ertene i kokende, saltet vann i ett minutt. Sil av vannet og bland ertene med revet parmesan, gresskarkjerner, salt, olivenolje, hakket hvitløk og sitronsaft. Kjør i blender til du har en glatt konsistens. Smak til med salt og sitron.

Trinn 5

Del avokadoen i skiver. Legg grønnsakene på et fat og dryss gresskarkjerner over. Ha over olivenolje, og et dryss med salt og basilikum. Server salat med ertepesto til.