Hopp til innhold

Grillet aubergine med  granateple

Ingen vurderinger
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
10 ingredienser
302 planlagt
Grillet aubergine med  granateple

Grillet aubergine med yoghurt og granatepler er både sunt og enkelt! Denne vegetariske retten kan like gjerne serveres alene, eller som velsmakende tilbehør.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

4 stk
Aubergine
1 ss
Olje til pensling
2 dl
Gresk yoghurt naturell
1 fedd
Hvitløk
0.5 stk
Sitron
1 neve
Persillestilker
1 neve
Mynteblader
2 stk
Granatepler
2 klype
Salt
1 ss
Balsamicosirup

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær auberginer i ca. 2 cm tykke skiver, dryss over litt salt og pensle med olje.

Trinn 2

Legg aubergine-skivene på en varm grill. Grill de ca. 2-3 minutter på hver side til de er myke og har fått farge. 

Trinn 3

Rør yoghurt sammen med finhakket hvitløk og sitronsaft. Smak til med salt. 

Trinn 4

Fordel aubergineskivene på et stort serveringsfat og ha på klatter av yoghurt.

Trinn 5

Spe over med litt balsamicosirup, og topp  det hele med granatepler og hakkede urter.

Tips

Server gjerne med grillet pitabrød og/eller couscoussalat.