Asparges med spekeskinke og dressing | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grønnsaker Asparges med spekeskinke og dressing

Asparges med spekeskinke og dressing

5.0 i snitt
Asparges med spekeskinke og dressing
Denne forretten er superenkel å lage – det tar ikke stort mer enn 15 minutter å gjøre den klar. Pass på at aspargesen ikke koker for lenge, den er best når den er sprø. En deilig smårett til tapasen eller koldtbordet!

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Asparges

500 gr
Asparges
150 gr
Serranoskinke
1 stk
Baguette

Urtedressing

1.5 dl
Créme Fraîche
1 ss
Sitron
0.5 ss
Sukker
1 ss
Dill
1 ss
Gressløk
1 ss
Estragon
0.5 ts
Salt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Skrell halve asparges fra midten ned mot knekkpunktet. Kok asparges i rikelig med lettsaltet vann i tre minutter. Avkjøl i iskaldt vann. Urtedressing: Bland alle ingrediensene i en bolle og smak til med salt og pepper. Rull tynne skiver spekeskinke rundt asparges. Anrett på tallerkener med urtedressingen ved siden av. Server nystekte baguetter til.

  2. Trinn 2

    Knekk av den nederste delen av aspargesen. Fra der hvor den knekker og opp mot toppen er den uten trevler.

  3. Trinn 3

    Mise en place: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr.

Forberedelser: Asparges kan skrelles og kokes dagen før. Urtedressing kan lages to dager før. Forretten anrettes 30 minutter før den serveres.