Hopp til innhold

Amerikansk burger med blåmuggost

Ingen vurderinger
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
17 ingredienser
Amerikansk burger med blåmuggost
Amerikansk burger med blåmuggost er en saftig, velsmakende hamburger perfekt til grillen. Servers med hjemmelaget soltørket tomatketchup, burgerdressing og karamellisert løk. En skikkelig NYC style burger!

Antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

4 stk
Big Beef hamburgere, (f.eks. thick and juicy)
4 stk
, brioche
200 gr
Blåmuggost
8 stk
Isbergsalat, blader

Soltørket tomatketchup

100 gr
Soltørket tomat, uten olje
2 ss
Olivenolje
2 ss
Rødvinseddik
2 ts
Honning
6 drop
Sriracha eller annen chilisaus
1 ts
Salt

Burgerdressing

1 dl
Majones
1 dl
Gresk yoghurt
1 fedd
Hvitløk, finhakket
1 ts
Salt
0.5 ts
Cayennepepper

Karamellisert løk

2 stk
Gul løk
1 ss
Nøytral olje

Slik gjør du

Trinn 1

Lag ketchup: Kjør alle ingrediensene med en stavmixer til en chunky paste. Dette blir ikke som vanlig ketchup konsistens, men mer som en chunky pesto.

Trinn 2

Lag karamellisert løk: Skrell og kutt løken i tynne skiver. Varm en stekepanne med litt olje og ha i all løken. Sett pannen på medium varme og snu løken ofte. Her må du være tålmodig, det tar ca.30 min og få karamellisert løken. Når løken har gylden karamellfarge er den ferdig.

Trinn 3

Lag burgerdressing ved å blande alle ingrediensene godt sammen.

Trinn 4

Grill burgere på begge sider til de har stekegraden du ønsker. Legg blåmuggosten på når du snur burgeren slik at den smelter. Varm burgerbrødene på grillen.

Trinn 5

Legg en god skje burgerdressing på brødbunnen, legg så på noen blader sprø isbergsalat. Legg på burgeren med blåmuggost, og topp med karamellisert løk. Smør et godt lag soltørket tomatketchup i burgertoppen.