Ovnsbakt torsk med grønnsaker
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Still stekeovnen på 200 °C. Skrell hele hvitløksfedd og legg dem i en ildfast form og sett den inn i ovnen mens ovnen varmes opp.
-
Trinn 2
Kok ris etter anvisning på pakken. Når ovnen er varm, ta ut den ildfaste formen, tilsett olje og grønnsaksblandingen. Bak i ovnen i 10 minutter.
-
Trinn 3
Legg torsken i iskaldt vann med isbiter og dryss over rikelig med salt. (Dette gjør fisken fastere og mer saftig.)
-
Trinn 4
Ta ut formen og vend inn crème fraîche og tomatpuré. Krydre med salt og pepper.
-
Trinn 5
Server med kokt ris.
-
Trinn 6
Ta torsken ut av det kalde vannet og tørk den godt. Legg torsken på toppen av grønnsakene og stek i 8-10 minutter til.
Det lille ekstra
Vend litt honning og presset sitron i grønnsaksblandingen før den settes i ovnen. Server gjerne med hakket gressløk.