Ovnsbakt torsk med pastinakkpuré | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Fisk Torsk Ovnsbakt torsk med pastinakkpuré

Ovnsbakt torsk med pastinakkpuré

3.6 i snitt
Ovnsbakt torsk med pastinakkpuré
Ovnsbakt torsk er en sunn og enkel rett å lage. Denne varianten er ekstra spennende og god med selleri- og pastinakkpuré, cherrytomater og basilikum.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

700 gr
Torskefilet
400 gr
Cherrytomater
2 stk
Løk
4 fedd
Hvitløk
1 dl
Basilikum
0.5 ss
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper
2 ss
Olivenolje
2 ts
Salt
2 ts
Sukker
0.5 dl
Olivenolje

Selleri og pastinakkpuré

400 gr
Sellerirot
200 gr
Pastinakk eller persillerot
1.5 dl
Melk
2 ss
Smør
2 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Varm ovnen til 190 grader varmluft. Del torskefileten i fire biter. Dryss over salt og pepper, og pensle med olivenolje.

  2. Trinn 2

    Kok opp en kjele med vann. Skrell sellerirot og pastinakk. Skjær i 1 cm tykke skiver. Kok grønnsakene møre, i ca. 15 minutter.

  3. Trinn 3

    Del cherrytomater i to, grovhakk løk og kutt hvitløk i biter. Legg grønnsakene i en stor ildfast form. Ha over olivenolje, salt, pepper, sukker og hakket basilikum. Bland godt. Legg fisken på toppen og stek i ovnen i 10 minutter.

  4. Trinn 4

    Sellerirot- og pastinakkpuré: Hell vannet av de møre rotgrønnsakene. Tilsett melk, smør, salt og pepper. Bruk en stavmikser til å lage puré.

  5. Trinn 5

    Server ovnsbakt torsk på en seng av tomater med sellerirot- og pastinakkpuré til.

TIPS

Bytt ut melken med kokosmelk eller havremelk og olivenolje for å gjøre oppskriften laktosefri.