Dessertpizza med friske bær | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Dessertpizza med friske bær

Dessertpizza med friske bær

5.0 i snitt
Dessertpizza med friske bær

Pizza til dessert smaker fantastisk, spesielt når det er toppet med friske bær og kremost.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Pizzadeig

2 ts
Tørrgjær
500 gr
Hvetemel
10 gr
Salt
1.5 dl
Extra virgin olivenolje
3.5 dl
Vann

Topping

3 ss
Mascarpone (valgfritt)
3 ss
Kremostblanding (50% Naturell kremost + 50% Creme Fraiche) - smak til med litt melis
1 neve
Friske bær
2 ss
Smeltet smør

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Pizzabunn: Bland gjær, mel, salt og 3 ss av olivenoljen i en kjøkkenmaskin. Kjør i gang med eltekrok på middels hastighet. Tilsett romtemperert vann.

    Miks videre i 2–3 minutter til deigen er godt blandet. Skru opp hastigheten på kjøkkenmaskinen og bland videre i ca. 5 minutter. Deigen skal være glatt og slippe bollen.

  2. Trinn 2

    Dekk en langpanne med bakepapir og bre ut resten av olivenoljen. Ha deigen i langpannen og snu den slik at overflaten blir dekket med olje. Trykk deigen jevnt ut med hendene slik at den dekker hele langpannen.

    La deigen hvile i 20 minutter. Hvis det trengs kan du trekke deigen ut i kantene. Vent litt mellom hver gang slik at deigen får slappet av. Dekk med plastfolie og la stå i romtemperatur i ca. 2 timer.

  3. Trinn 3

    Lag fordypninger med tommelen over hele pizzaen. Pensle på smeltet smør og stek på midterste rille på ca. 220 grader til gyllen.

  4. Trinn 4

    Ta pizzaen ut av ovnen, la avkjøles, og smør på mascarpone eller kremost. Topp med friske bær.