Panna cotta med bringebærsaus | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Panna cotta med bringebærsaus

3.6 i snitt
Panna cotta med bringebærsaus
Panna cotta er så godt og superlett. Det er kanskje den enkleste desserten jeg vet om, også smaker den fantastisk.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Panna Cotta

2 stk
Gelatinplater
3 dl
Kremfløte
1 dl
Melk
1 stk
Frø fra vaniljestang
1.5 ss
Sukker

Bringebærsaus

200 gr
Ferske eller tinte bringebær
0.5 ss
Sitron
3 ss
Sukker

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Legg gelatinplatene i en stor skål med mye kaldt vann. Der skal de ligge i 10 minutter for å bli bløte. Ha kremfløte, melk, sukker og frø fra vaniljestangen i en kjele og varm opp til kokepunktet. Prøv å ikke la blandingen koke.

  2. Trinn 2

    Trekk kjelen av varmen. Klem vannet ut av gelatinplatene og tilsett. Rør godt.

  3. Trinn 3

    Hell blandingen over i glassene du vil servere panna cottaen i La stivne i kjøleskapet, ca. 4-6 timer. Eller la dem stå natten over. Pynt med masse friske bær og mynte eller sitronmelisseblader. Eller med en bringebærsaus.

  4. Trinn 4

    Bringebærsaus: Blend bringebær og sukkeret med en stavmikser i en høyere beholder, bland inn et par dråper sitron. Sil ut stener før bruk. Sett til side.

Pynt

Bringebær, blåbær, rips og sitronmelisse er ypperlig som pynt.