Pampas-biff med poteter og crema-majo | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Biff Entrecote Pampas-biff med poteter og crema-majo

Pampas-biff med poteter og crema-majo

4.3 i snitt
Pampas-biff med poteter og crema-majo
Denne må du bare smake, og kanskje unne deg selv på en hverdag. Vi lover en smaksopplevelse du får lyst til å gjenta allerede til helgen.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Entrecote

800 gr
Pampas Entrecote

Piknik poteter

8 stk
Middelstore melne poteter (ikke nypoteter)
2 ss
God olivenolje
0.5 ts
Salt
0.5 ts
Kvernet sort pepper

Hvitløks- og sennepssmør

100 gr
Usaltet smør, romtemperert
2 fedd
Hvitløk, finhakket
2 ts
Dijonsennep
1 ss
Finhakket gressløk
0.5 ts
Kvernet sort pepper
0.5 ts
Salt

Crema-majo

1 dl
Crème fraîche
0.5 stk
Lime, presset
1 ss
Majones
1 klype
Salt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Piknik poteter: Vask potetene (ikke skrell dem), og skjær dem i to på langs. Ha potethalvdelene i en bolle. Hell over olivenolje, litt salt og pepper, og bland godt sammen. Stek kuttsiden av potetene i en stekepanne eller på en grillplate til de har fått en fin brunfarge. Legg potethalvdelene på indirekte varme på grillen, med kuttsiden opp. Legg på lokk, og grill til de er møre.

  2. Trinn 2

    Hvitløks- og sennepssmør: Ha smør, hvitløk og sennep i en bolle. Bland godt sammen. Rør i gressløken og smak til med salt og pepper. Form smøret til en «pølse», pakk det i plastfilm og legg det i kjøleskapet.

  3. Trinn 3

    Crema-majo: Bland sammen alle ingrediensene i en liten bolle.

  4. Trinn 4

    Slik griller du biff: Ha salt og pepper eller en krydderblanding på biffen. Grill den på sterk varme for å få en fin grillfarge på begge sider. Flytt så til indirekte varme, legg på lokk og grill videre til den er ferdig. Kjernetemperatur 50–55 °C for lite stekt, 55–60 °C for medium, 65–70 °C for godt stekt.