Hopp til innhold

Grillet entrecôte med urtemarinade

Ingen vurderinger
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
17 ingredienser
331 planlagt
Grillet entrecôte med urtemarinade

Prøv grillet entrecôte med saftig urtemarinade, grillet paprika og mais. Denne enkle oppskriften hjelper deg med å lykkes med saftig kjøtt gang etter gang.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

250 gr
Entrecôte á 200-250 g (1 per person)
1 ss
Frisk timian, hakket
1 ss
Frisk rosmarin, hakket
2 fedd
Hvitløk
1 ts
Salt
2 ts
Sort pepper, kvernet
2 ss
Olivenolje

Grillet paprika

3 stk
Paprika
2 fedd
Hvitløk, hakket
1 ss
Frisk rosmarin, hakket
2 ss
Olivenolje
1 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper

Grillet mais

4 stk
Mais, ferske eller ferdigkokte
50 gr
Smør
1 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Romtemperer kjøttet en time før du skal grille. Salte og pepre dem på begge sider, vær raus med krydderet. Varm opp grillen til sterk varme.

Trinn 2

Paprika: Del paprikaen i fire og ta ut innmaten. Finhakk rosmarin og hvitløk. Bland olivenolje, hvitløk, rosmarin, salt og pepper i en bolle. Smør paprikaen med marinaden.

Trinn 3

Maiskolber: Smelt smør, og bland med salt og kvernet sort pepper. Pensle smøret over maisen.

Trinn 4

Grill maiskolber på sterk varme i ca. fem minutter. Pensle gjerne med mer smør ved servering. Grill paprika under lokk i ca. 4-5 minutter på hver side. Smør et ekstra lag med marinade før servering, og dryss over rosmarin og litt sitronsaft, hvis du har det.

Trinn 5

Entrecôte: Finhakk urtene og hvitløken, og bland med olivenolje. Vend entrecotene i urtemarinaden og legg dem på grillen. La ligge ca. 2-3 minutter på hver side med lokket på, avhengig av tykkelsen. Tykke skiver kan ligge ½ minutt ekstra.

Trinn 6

Legg deretter biffen på indirekte varme i ca. to minutter (da blir kjøttet medium stekt). Når kjøttet er ferdig lar du det hvile i fem minutter på en kald tallerken før du skjærer i det.

Server med grillet mais og paprika.

TIPS

Spisspaprika egner seg ekstra godt til grilling, da disse er noe søtere og tar kortere tid å grille.