Pizzadeig | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Pizzadeig

4.5 i snitt
Pizzadeig
Oppskrift på enkel pizzadeig med tørrgjær. Denne skal heve to ganger. Du kan gjerne også kaldheve deigen i kjøleskap for ekstra smak. For en ekte italiensk pizza, lag hjemmelaget pizzasaus og tipp med italienske oster.

Antall personer

3 voksne
3 barn

Ingredienser

7 gr
Tørrgjær
7 dl
Lunkent vann (37 grader)
1 ss
Olivenolje
1 kg
Pizzamel (tipo 00) + litt til forming
1 ts
Salt, toppet

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Løs saltet opp i vannet, og bland inn gjær og olje. Ha i mel og elt med maskin eller for hånd i minimum 10 minutter til en smidig deig. Dekk med plastfolie og sett til heving i ca. 45 minutter.

  2. Trinn 2

    Slå luften ut av deigen og del i 6 emner. Dekk med plastfolie og hev i 45 minutter eller sett til kaldheving natten over.

  3. Trinn 3

    Kjevle ut eller form hvert emne til en pizza med hendene.

  4. Trinn 4

    Lag pizza: Legg på ønsket topping på hver pizza og stek i ovnen på 250 grader (eller høyere) til pizzaen er gyllen.

TIPS

Begrens gjerne mengden fyll og varier mellom hvit og rød saus.