Hopp til innhold

Japansk ostekake med tre ingredienser

Ingen vurderinger
Tidsbruk 60 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
4 ingredienser
Japansk ostekake med tre ingredienser
Lag en deilig, glutenfri japansk ostekake med tre ingredienser. Alt du trenger er hvit sjokolade, kremost og egg. Server med friske bær.

Antall personer

6 voksne
0 barn

Ingredienser

260 gr
Hvit sjokolade, grovhakket
230 gr
Kremost
6 stk
Egg

Pynt

1 beger
Bær etter eget ønske

Slik gjør du

Trinn 1

Sett oven på 175 grader. Finn frem en 16 cm kakeform og kle med matpapir. Beskytt utsiden av kakeformen med folie slik at vann ikke kommer inn i kaken når den stekes i vannbad i ovnen.

Trinn 2

Smelt sjokolade i vannbad eller mikrobølgeovn. Når sjokoladen er litt avkjølt piskes kremosten inn. Avkjøl ytterligere og pisk inn eggeplommer.

Trinn 3

Pisk eggehviter stive. Vend forsiktig inn i kakemiksen. 

Trinn 4

Ha røren i kakeformen. Sett i en langpanne og sett i ovnen. Fyll vann i langpannen slik at det dekker halvveis opp på formen. 

 

NB! Husk å kle inn formen med folie slik at vann ikke siver inn i kaken.

Trinn 5

La stå i 45 min til kakerøren har satt seg. Skru av ovnen, men la kaken stå i 15 min før du tar den ut. Avkjøl på rist. 

Trinn 6

La kaken stå i kjøleskapet i noen timer eller til dagen etter. Server med melisdryss og bær.