Pastaretter har blitt en stor favoritt på norske middagsbord og passer som tilbehør til det aller meste. Både voksne og barn elsker den milde smaken, i tillegg til at pasta er både raskt og enkelt å lage.

Pasta er ikke ensbetydende med kun spaghetti og kjøttsaus lenger. Du kan velge mellom alt fra fusilli, makaroni, penne og tagliatelle, og kombinere med alt fra kylling, fisk og grønnsaker. Er du en av dem som har ekstra forkjærlighet for tykk båndpasta som tagliatelle, bør du lese videre.

Lyst til å lage pasta fra bunn? Det er enklere enn du tror.

Den billigste pastaen smaker best

TV2 Matkontrollen har lagt dagligvarekjedenes ferske pasta under lupen, der REMA 1000 sin ferske tagliatelle stakk av som testens vinner.

Produktet er i tillegg testens billigste.

– Den var veldig balansert og veldig god, skriver TV2s testpanel.

Laget i Italia

Den ferske tagliatellen er laget i Italia av 100% durumhvete og egg fra frittgående høns. Pastaen er ferdig kokt på 4 minutter og holder til fire serveringer.

Slik velger du riktig pastatype.

REMA 1000 økologisk fullkornspasta fikk høyest poengsum av fullkornsvariantene i samme test, og er et godt alternativ dersom du vil gjøre pastaretten litt sunnere.

Lyst på pasta? Se alle våre pastaoppskrifter her.