Hvordan koke egg? | Tips og oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Hvordan koke egg?

Hvordan koke egg?

Egg er ofte helten i helgefrokosten og på dager med bedre tid. Noe mange lurer på er likevel hvordan man skal koke egg perfekt. Her får du råd!

Det er en kunst i seg selv å få perfekt kokte egg. Uansett om du liker ditt bløtkokt, smilende eller hardkokt, lærer vi deg hvordan.

Kok opp rikelig med vann i en kjele. Legg kjøleskapskalde egg forsiktig i det kokende vannet med en skje, da unngår du at det sprekker.

  • Bløtkokt egg: Småkok eggene i 5,5 minutter. Avkjøl dem i kaldt vann i 10 sekunder for å stoppe kokingen og server.
  • Smilende egg: Småkok eggene i 7 minutter. Avkjøl i kaldt vann i 5 minutter.
  • Hardkokt egg: Småkok eggene i 10 minutter . Avkjøl i kaldt vann i 5 minutter.

Bruker du romtempererte egg kan du redusere tiden med ca. et halvt minutt. Hardkokte og smilende egg har blitt varmebehandlet lenger enn bløtkokte egg, og trenger derfor mer avkjøling for å stoppe prosessen.

Se flere oppskrifter med egg her.

Egg har lang holdbarhet

Egg kan spises lenge etter holdbarheten går ut, så lenge det er helt og uten sprekker. Dersom du oppbevarer dem kjølig kan egg ha en holdbarhet på opptil seks-syv måneder. Husk derfor å se, lukte og smake på eggene før du kaster dem, selv om de har passert utløpsdatoen på pakningen.

Les flere tips og fakta om egg her.