Gode tips til en fantastisk julefrokost | REMA 1000 | Inspirasjon
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Gode tips til en fantastisk julefrokost

Gode tips til en fantastisk julefrokost

Dekk opp til en deilig og minnerik julefrokost! Vi gir deg gode råd til hva du kan sette på bordet – uten at kokken må stå for lenge på kjøkkenet.

Med litt planlegging trenger det ikke være så stor jobb å lykkes med julas favorittfrokost- eller lunsj. Lager du noen retter fra bunn, kan resten være gode og ferdiglagde produkter fra butikkhyllene.

Dette kan en julefrokost inneholde:

Disk opp med alt fra rester fra julemiddagen, til deilige oster, spekemat og hjemmelaget sennepssild.

Røket laks med eggerøre

Skjær laksen i tynne skiver og anrett på fat med sitron og dill. Kokte, smilende egg (kokt i 7 ½ minutter), skrellet og delt i to, er godt tilbehør.


Sursild med karrisalat

Kjøp den ferdig på glass og tilsett gjerne mer skivet rødløk og masse frisk dill. Karrisalat er nydelig tilbehør.

Pillede reker med sitronmajones

Pillede reker med sitronmajones til julefrokost

Enkelt å lage: Server reker med sitronmajones. Bland majonesen med sitronsaft, litt rømme og hakket dill.

Spekemat 

Fat med spekemat til julefrokost

Lekkert serveringsfat: Server et utvalg spekemat, som fenalår, spekeskinke og morrpølse. Eggerøre, rømme og flatbrød er nydelig tilbehør.

Gravet laks med sennepssaus og dillstuede poteter

Anrett laksen på fat, pynt med dill og server gjerne hjemmelaget sennepssaus og dillstuede poteter til. Dette tilbehøret passer også godt til røket laks.


Ostefat med fikensyltetøy og kjeks

Ostefat med fikensyltetøy og kjek

Tre oster: Server minimum tre sorter oster – gjerne en camembert eller brie, en blåmuggost, en rødkittost som Fransk rød, og en fastost. Server med salte kjeks og fikensyltetøy.

Sylte med lefse og sennep

Lag lefseruller med smør, grov søtlig sennep og skiver av sylte. Rull sammen og del i 5 cm biter, og anrett på et fat.

Roastbiff med remulade

Roastbiff med remulade

En klassiker: Server med remulade, syltede agurker, syltede rødbeter og sprøstekt løk.

Ribbe, medisterkaker og julepølser med rødkål

Har du rester igjen fra julemiddagen, kan du lett gi dem et nytt liv. Fres dem raskt i en stekepanne, før du varmer dem i en ildfastform ved 200 grader varmluft i ovnen i ti minutter. Varm restene av rødkålen i kjele.

Les også: Hvordan steke ribbe og få sprø svor

Raket fisk

Skrap fisken til mos og smør på lefser. Ha på litt rømme og dryss på hakket rødløk og hakkede rødbeter. Rull sammen og del lefsene opp i 5 cm biter.

Kransekake og andre julekaker

Et bord med julekaker

Noe søtt: Legg julebaksten på et pent fat, og la gjestene plukke sine favoritter.

Her finner du tips til årets julebakst 

Frisk fruktsalat

Lag fruktsalaten av frukten og bærene du har tilgjengelig – som eple, pære, banan, drue, bringebær og jordbær.

Her er en oppskrift som løfter fruktsalaten til nye høyder!

Se også: Flere gode oppskrifter til julefrokosten