Frukt og grønt på grillen | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Frukt og grønt på grillen

Frukt og grønt på grillen

Visste du at frukt og grønt på grillen er perfekt som grillmat? Lag velsmakende desserter til grillfesten, eller tryll frem nye smaker og spennende tilbehør til festmaten!

Her finner du oversikt over frukt og grønt som passer perfekt på grillen. Kanskje finner du en ny favoritt?

Vannmelon

  • Skyll vannmelonen og del den i ca. 1 cm. tykke skiver
  • Pensle med olje. Grilles et par minutter pr. side
  • Drypp noen dråper limesaft over skivene og pynt med basilikumblader

Sopp

Har du prøvd sopp på grillen før? Soppspyd med chimichurri er både et deilig vegetarmåltid og perfekt som tilbehør til grillmiddagen.

Gulrot

  • Skyll og rens gulrøttene og del de i to på langs.
  • Pensle gulrøttene med litt olje og legg de på grillen.
  • Vend gulrøttene for jevn farge.

Serveringstips: Dryss over litt salt og server med kryddersmør.

Les også: Grillmat – oppskrifter, tips og tilbehør 

Mais

Grillet mais er en sikker vinner på grillen. I denne oppskriften er maiskolbene er krydret med smak av taco og penslet med spicy chilimajones.

Epler

De fleste eplesorter er gode på grillen, men syrlige epler egner seg ekstra godt.

  • Skyll og skrell epler, fjern kjernehuset og del i to.
  • Lag en blanding av kanel og sukker, og dynke eplene i dette.
  • Legg eplene i en ildfast form med 1 dl vann i bunn. Ha litt smør over hvert eple.
  • Underveis må vann, sukker og smeltet smør blandes. Når «sausen» er tykk, helles den over eplene.
  • Grilltid: 30-40 min. på indirekte varme.

Serveringstips: Bakte epler er nydelig sammen vaniljeis.

Potet og søtpotet

  • Skyll bakepoteter eller store poteter/søtpoteter med skall. Stikk potetene med gaffel 4-5 ganger for å hindre at de sprekker, før de pakkes i aluminiumsfolie.
  • Avkjøl potetene 5-10 min. før du åpner folien. Snitt deretter potetene på midten og fyll med smør, mais og vårløk.
  • Husk at småpoteter og delte poteter gir kortere grilltid enn hele og store poteter.

Serveringstips: Kan spises som en rett alene eller som tilbehør til biff eller kjøtt av svin.

Tomat

  • Skyll tomatene og skjær store tomater i 2 cm tykke skiver.
  • Pensle skivene med litt olje og grill skivene raskt på begge sider over høy varme.
  • Dryss over en klype flaksalt og litt kvernet pepper.

Serveringstips: Grillede tomater er nydelig til hvit fisk, svin og kylling.

Ananas

Ananas kan grilles med og uten skall, og med og uten topp og bunn.

  • For rene skiver, skjær av topp, bunn og skall, og del ananasen i skiver.
  • Pensle skivene med olje.

Serveringstips: Ananas er deilig tilbehør til grillmaten og er også nydelig som dessert, enten naturelle eller med chili og limesukker.

Spisspaprika

  • Skyll og tørk spisspaprikaen.
  • Grill paprikaen over høy/middelshøy varme til skinnet har fått sorte flekker og paprikaen er myk.
  • Rens eventuelt paprikaen for skinnog kjerner før servering.

Eller prøv denne oppskriften med spisspaprika:

  • Bland fetaost, Crème Fraîche og hakket basilikum.
  • Del paprikaen i 2 på langs og fyll med fetaostkrem.
  • Legg fylt paprika på 2 lag med aluminiumsfolie på grillen og brett opp kantene.
  • Grilltid: 10-15 min. på middels varme.

Les også: Flere gode frukt og grønt tips